Phalaenopis by Ichtus

Ichtus

Onze groothandel in bloemen en planten is altijd bezig met het selecteren van alleen de beste kwekers voor onze webshop. Daarom hebben we alleen de meest uitstekende kwekers in ons assortiment. Vandaag willen we u laten kennismaken met Ichtus.

Sinds 2003 kweekt Ichtus de snij-Phalaenopsis. Toen zij starten hadden zij direct 4.000m² aan kasruimte hiervoor gereserveerd. De vlinderorchidee blijkt zo’n succes dat het aantal vierkante meters twee jaar later al wordt verdubbeld.

Aan de Abraham Kroesweg in Waddinxveen wordt in 2007 een geheel nieuwe kwekerij gebouwd met een beschikbare oppervlakte van 44.000m². Naast de snij-Phalaenopsis kweekt Ichtus ook de groene planten Alocasia en Philodendron. Deze planten hebben een stijlvolle uitstraling en passen door hun veelgebruikte toepassing in moderne interieurs goed in het assortiment.

Sinds de oprichting in 1995 is Ichtus Flowers & Plants bezig met het zorgvuldig kweken en leveren van snij- en pot-Anthuriums en later de snij-Phalaenopsis. Met name deze laatsgenoemde vlinderorchidee zorgde ervoor dat Ichtus Flowers uit kon groeien tot marktleider binnen deze sector. Inmiddels kweken zij ook de Philondendron en de Alocasia. Door het toevoegen van deze nieuwe teelt is ook hun bedrijfsnaam verandert in Ichtus Flowers & Plants.

Roobos groothandel voor bloemen en planten: de mooiste Phaleonopsis van kwekerij Ichtus

Hollanda by Porta Nova

Hollanda

Mooi artikel van Porta Nova over hun schitterende nieuwe product: Hollanda Rozen

HOLLANDA Rozen zijn mooie betrouwbare oer-Hollandse rode rozen geteeld met Hollandse ambacht en passie.

Ze hebben de betrouwbaarheid, strakheid, subtiele geur en vaasleven zoals je gewend mag zijn bij Porta Nova maar zijn net een slagje minder zwaar qua knop en steel.

Dankzij de uitbreiding van het bedrijf en verwisselen met verse planten op het bestaande bedrijf kunnen we de planten de komende jaren perfect opbouwen om wederom echt voor jaarrond de allerbeste kwaliteit te gaan. We geven de planten de tijd en wat hogere gemiddelde temperatuur wat we combineren met verbeterde teelttechnieken. Hierdoor groeien de planten nog gezonder en zal de kwaliteit van onze Supra, Unica en Magna ook nog verder toenemen.

Een bijkomend voordeel is dat we ook de komende jaren een extra slag kwaliteit rozen uit de kas kunnen selecteren. Ze hebben de betrouwbaarheid, strakheid, subtiele geur en vaasleven zoals je gewent mag zijn bij Porta Nova maar zijn net een slagje minder zwaar qua knop en steel. We noemen deze rozen “HOLLANDA by Porta Nova”.

Hiermee hopen we de Porta Nova kwaliteit rozen voor een nog groter publiek toegankelijk te maken.
“HOLLANDA by Porta Nova” heeft een eigen herkenbare delftsblauwe folieverpakking. Ze zijn beschikbaar in de lengtes 50-70 cm en gebost per 10 stelen. (FOTO)

Lentebloemen | de top 5 van Max Hurtaud

Lentebloemen | de top 5 van Max Hurtaud

De lentebloemen komen er gelukkig weer aan! De lente duwt de kou van de winter op de achtergrond. Terwijl we begin februari  verrast werden met temperaturen onder nul, heeft de lente zich goed terug gevochten en gelukkig kunnen wij zeggen dat het binnen een paar dagen goed is opgewarmd.

Ook de vogels zingen weer voor ons grootste lente geluk!

En wie lente zegt, zegt tuinieren en zegt uiteraard planten ... Wat een genot om alle kleuren in de natuur als herboren te zien. De geneugten van de kleuren zoals je wilt zijn verspreid in variëteiten die allemaal van elkaar verschillen ... En het moet gezegd worden dat de keuze vrij groot blijft!

Ik dacht ook dat het feit van deze wedergeboorte ons een beetje opwinding geeft alsof het Kerstmis is. De natuur biedt ons haar grootste geschenk.

Lentebloemen, we kunnen niet wachten totdat jullie er zijn!

Dus ik zei tegen mezelf (klopt, ik praat tegen mezelf :D) dat een kleine top 5 ons helemaal in de lente stemming van 2021 zou kunnen brengen! Ben je klaar ?! Laten we gaan!