De officiële geboortebloemen van januari

De officiële geboortebloemen van januari

Het bedenken van de beste bloemen voor januari kan een beetje lastig zijn.

Januari  valt immers direct na een feestelijke vakantieperiode vol goede wensen en het geven van geschenken.

Bloemen zijn altijd een goed idee. Maar de juiste bloem kiezen voor uw dierbaren, familie of vrienden als cadeau?

Wij zijn hier om te helpen. Elke maand heeft namelijk zijn eigen officiële geboortebloemen.

En de de officiële geboortebloem van januari is de anjer en het sneeuwklokje.

Hieronder bespreken wij hun geschiedenis, oorsprong, betekenissen, symboliek en culturele betekenis over de hele wereld.

Geboorte Bloemen: Anjers en Sneeuwklokje

Januari is een van de koudste maanden van het jaar. Bloeiende bloemen kunnen schaars zijn.

Maar ondanks het winterseizoen slagen sommige planten er toch in om op te vallen.

Met mooie en overvloedige bloemen. En de mooiste voorbeelden hiervan zijn de anjers en sneeuwklokjes, beide de officiële geboortebloemen van januari.

Anjer

De Anjer wordt ook wel dianthus genoemd (van de wetenschappelijke naam Dianthus spp.), Grenadines, Sweet William, gillyflower en kruidnagelroze.

Deze beroemde sierplant zou niet voor niets "The Flowers of God" worden genoemd. Hij bloeit in een grote verscheidenheid aan kleuren, waarbij elke kleur verschillende betekenissen en symboliek betekent.

Anjers in het algemeen betekenen fascinatie, onderscheid en liefde. Maar omdat deze populaire bloemen een verscheidenheid aan soorten en kleuren bieden, brengen ze verschillende betekenissen over. Roze anjers vertegenwoordigen de pure liefde en waardering van een moeder, terwijl witte anjers voor geluk, liefde en genegenheid staan.

Donkerrode anjers vertegenwoordigen, net als rode rozen, diepe liefde en genegenheid. Lichtere tinten rode anjers symboliseren daarentegen vriendschap en bewondering.

Paarse anjers staan ​​voor grilligheid, gele anjers drukken teleurstelling en verdriet uit, en gestreepte soorten betekenen vaak spijt en onwil.

Leuk om te weten! Anjers zijn ook de officiële bloemen voor de 1e huwelijksverjaardag.

Sneeuwklokje

Hoewel ze niet zo algemeen worden erkend als anjers, worden deze planten ook beschouwd als de geboortebloem van januari. Ze verspreiden boeiende witte, hangende bloemen. Sneeuwklokjes bloeien in de winter tussen januari en maart en zijn een bekend symbool van hoop en wedergeboorte. Ze worden ook wel Galanthus genoemd.

Omdat sneeuwklokjes alleen in het wit bloeien, symboliseren ze zuiverheid, net als andere witte bloemen. Deze kleine bloemetjes worden ook gebruikt om condoleance of medeleven te betuigen.

Met deze prachtige bloemen kunt u niet mis gaan tijdens deze koude wintermaanden.

Wilt u naast deze officiële geboortebloemen van de maand Januari nog een van onze andere 15.000 producten zien?

Kijkt u dan op onze webshop https://roobos.nl/nl/login

Op zoek naar de beste groothandel voor bloemen en planten? We zijn MPS-gecertificeerd  en hebben wij het Qflor kwaliteitsmerk  in onze selectie, zodat u kunt vertrouwen op de hoogste kwaliteit. Altijd 100% dagvers en met de keuze uit 15.000 producten. Heeft u vragen of wilt u zich inschrijven als nieuwe klant? Bel ons op telefoonnummer +31 174 725 380, stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of registreer nu.

Related Articles