De mooiste Alstroemeria van Together2Grow

Together2Grow

 Onze groothandel in bloemen en planten is altijd bezig met het selecteren van alleen de beste kwekers voor onze webshop. Daarom hebben we alleen de meest uitstekende kwekers in ons assortiment. Vandaag willen we u laten kennismaken met Together2Grow.

Hun naam zegt het al: bij Together2Grow draait alles om samenwerken.

Tien jaar geleden ontstond Together2Grow vanuit twee bedrijven; BZ Alstroemeria en Van Veen Alstroemeria. Eigenaren Bernard Zuidgeest en Fedor van Veen zaten boordevol ambitie en vonden elkaar in de gedachte dat je samen veel meer kunt bereiken dan alleen. Er viel namelijk nog veel te optimaliseren op het gebied van teelt en commercie in een sector waar de ontwikkelingen razendsnel gaan. In 2016 fuseerden de bedrijven en was de geboorte van Together2Grow een feit.

Zij telen op drie locaties, in Schipluiden, Poeldijk en Kwintsheul. Door de jaren heen zijn zij gegroeid tot 8,8 hectare teeltoppervlakte. Jaarlijks telen zij zo’n 33 miljoen stelen die wereldwijd naar retailers, groothandelaren en bloemisten worden verspreid. Zij zetten alles op alles om jaarrond de hoogste kwaliteit alstroemeria’s en florinca’s te leveren.

Er wordt nauw samengewerkt met veredelaars en daardoor kunnen zij regelmatig nieuwe rassen introduceren, die alleen exclusief bij hun verkrijgbaar zijn.

Door te werken met een geavanceerd teeltproces, kunnen zij gedurende het hele jaar een zeer constante kwaliteit bieden.

De Alstroemeria is niet alleen een prachtige bloem, ook is ze erg lang houdbaar. Hun brede assortiment zorgt ervoor dat zij een breed spectrum van klanten kunnen leveren, voor ieder wat wils!

Roobos groothandel voor bloemen en planten: De mooiste Alstroemeria van Together2Grow

Nieuw van Together2Grow. De Alstroemeria Intenz Dark Pink.

alstroemeria2

De Intenz Dark Pink is een opvallende verschijning binnen het totale assortiment van Together2Grow. Zij heeft een intens roze kleur, grote streeploze bloemen en donkergroene blad. Ook door de uitstekende kwaliteit van bloem, steel en blad zorgt ervoor dat de consument bijzonder lang kan genieten van de Intenz Dark Pink. Ook juist door deze intense kleur doet deze nieuwe Alstroemeria het ook goed in gemengde boeketten, trendy bruidsboeketten en rouwbloemwerk.

Deze noviteit is vanaf nu ook verkrijgbaar via onze webshop.

Bekijk nu de mooiste Alstroemeria’s van Kwekerij Together2Grow via hun website. Ook kunt u hier meer informatie over dit fantastische bedrijf vinden: https://www.together2grow.nl/

Roobos

Ben je op zoek naar de beste groothandel voor bloemen en planten? We zijn MPS-gecertificeerd  en hebben wij het Qflor kwaliteitsmerk  in onze selectie, zodat u kunt vertrouwen op de hoogste kwaliteit. Altijd 100% dagvers en met de keuze uit 15.000 producten. Heeft u vragen of wilt u zich inschrijven als nieuwe klant? Bel ons op telefoonnummer +31 174 725 380, stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of registreer nu.

Bromelia

Bromelia | van oorsprong tot verzorging

 De Bromelia is bij onze groothandel verkrijgbaar in diverse soorten, maten, kleuren en vormen. Wij gingen op zoek naar de oorsprong van dit leuke plantje, de meest bekende soorten en geven je tips over de verzorging ervan.

Oorsprong van de Bromelia

De Bromelia is naar schatting al 65 miljoen jaar oud en stamt dus uit de oertijd. Van oorsprong zijn de voorouders van de Bromelia, net als het Andes gebergte waar hij vandaan komt, ontstaan in het Krijt in de Tertiaire periode. Er zijn fossielen van de Bromelia gevonden die geschat worden op een leeftijd van zo’n 30 miljoen jaar oud. Het opvallende hiervan is dat de Bromelia nu, in al die jaren tijd, nog steeds lijkt op het fossiel wat gevonden is. De vorm, structuur en het formaat komt erg veel overeen met onze huidige Bromelia’s. We kunnen de Bromelia dan ook met recht een echte oerplant noemen!

De Bromelia valt onder de plantenfamilie van de Bromeliaceae die nu vooral in het tropisch regenwoud van Midden- en Zuid-Amerika te vinden is. Ook vroeger was de Bromelia, net als nu, al erg populair. De oude Inca’s, Azteken en Maya’s gebruikte de Bromelia voor diverse doeleinden. Alle delen van de Bromelia hadden wel een functie. Onder andere voor voedsel, vezels en ceremonies werden alle delen van de Bromelia gebruikt.

Naar verluid is de Bromelia pas in de 18e eeuw door Belgische handelsreizigers meegenomen naar Europa. Hierdoor kunnen wij vandaag de dag genieten van deze mooie kleurrijke planten. Bromelia’s komen in het wild in zo’n 2800 soorten voor en door kwekers zijn hier ruim 280 nieuwe soorten aan toegevoegd!

In de natuur groeit de Bromelia op de grond (terrestrisch) of op bomen en in de lucht (Epifytisch). Het mooie aan de Bromelia is dat ze geen voedingsstoffen wegtrekken uit bijvoorbeeld de boom waarop ze groeien.  Ze voeden zich met vocht uit de lucht dankzij hun wortels en bladeren. Ze zijn daarom ook makkelijk in onderhoud maar daarover straks meer.

Wat wij vaak de bloem van de Bromelia noemen is in feite het gekleurde schutblad van de plant. De werkelijke bloem van de Bromelia is heel klein en bevindt zich in de kelk van de plant. De schutbladeren zorgen voor de opvang van water en bescherming van de bloem.

Bromelia soorten

Hoe het uiterlijk kan verschillen zien we bij de diverse soorten hieronder. Variërend van een mooie kleurrijke plant tot een wirwar van groene sliertjes of een siervrucht die pontificaal boven de rest van de plant uit stijgt. Welke je ook kiest, je haalt met deze oerplant een stukje historie in huis bij de aanschaf van een Bromelia!

Binnen de Bromeliaceae familie er zijn zoals gezegd in de natuur alleen al ruim 2800 soorten maar dit betekend echter niet dat deze in Europa ook allemaal verkrijgbaar zijn. Toch hebben we, dankzij de inspanning van kwekers en veredelaars, binnen de Bromeliaceae, heel wat Bromelia soorten jaarrond beschikbaar. De meest bekende soorten zijn:

 • Guzmania
 • Vriesea
 • Tillandsia
 • Tillandsia usneoides
 • Aechmea
 • Ananas
 • Billbergia
 • Neoregelia
 • Cryptyantus
 • Nidularium

Bij Roobos.nl vindt u diverse soorten Bromelia’s. Of u nou op zoek bent naar Bromelia mixtrays, mono trays, Bromelia’s in glas, in een trendy compo arrangement of met bijvoorbeeld in een leuke bijpassende pot, er is voldoende aanbod in onze webshop! https://webshop.roobos.nl/

De verzorging van de Bromelia

Met goed advies kan uw klant lang genieten van zijn of haar Bromelia. Om een Bromelia een goede verzorging te kunnen geven is gelukkig niet veel nodig. In de natuur groeit de Bromelia op de grond, op een boomstronk of hangend aan een tak in de lucht. Hij leeft van het vocht in de lucht en de regen. Dankzij de trechtervormige schutbladeren vangt de Bromelia regenwater op om van te leven. Ook van vocht uit de grond wat verdampt maakt de Bromelia gebruik om te leven. De wortels van de meeste Bromelia soorten hebben dus geen water opzuigende functie maar geven de plant houvast aan de ondergrond waarop hij groeit. Met uitzondering van Bromelia’s zonder trechtervorm (kelk) zoals bijvoorbeeld de Ananas en de Aechmea.  

Bromelia soorten met kelk

Als we kijken naar de verzorging bij ons thuis kunnen we dit het beste doen door ze 1x tot 2x per maand wat water te geven in de kelk van de plant. Staat er nog water in de kelk? Laat dit er dan eerst uitlopen. Het beste geef je de Bromelia regenwater te drinken en ook houden ze ervan om regelmatig besproeid te worden. Dit sproeien voorkomt bruine punten aan het schutblad door een te lage luchtvochtigheid. Heb je even geen regenwater tot je beschikking? Gebruik dan kalk vrij water door het eerst te koken en daarna af te laten koelen.

Bromelia soorten zonder kelk

Bromelia soorten zonder kelk geef je wel water door de aarde te bevochtigen. Let er daarbij wel op dat de Bromelia niet met de wortels in het water staat want dan zullen deze gaan rotten. Licht vochtig houden is dus voldoende! Af en toe een klein beetje vocht is hierbij beter dan teveel water per keer.

Daglicht

In het wild krijgt de Bromelia voldoende daglicht maar vindt hij ook beschutting tegen de warme  middagzon dankzij de vele bomen om zich heen. Zet de Bromelia dus op een lichte plek in huis zonder dat ze in de volle middag zon komen te staan. Staan ze teveel in de zon dan zal de plant dit kenbaar maken door het geven van bruine vlekjes op het blad. De Ananas kan wel beter tegen zonlicht.

Zelf kweken

Bij een goede verzorging zal de Bromelia ongeveer 3 tot 6 maanden in bloei staan. Heeft uw klant groene vingers en is er interesse om zelf te kweken? Ook dat kan met het juiste advies!

Een Bromelia zal maar éénmalig bloeien en daarna zal de plant afsterven. Wil je daarna de plant een nieuw leven geven? Ga dan aan de slag met de stekjes die eruit komen. Tijdens de bloei van 3 tot 6 maanden zullen er kleine zijtakken (stekjes) gaan groeien. Als de plant is uitgegroeid knip je de bloem eruit en wacht je tot de stekjes ongeveer 10cm groot zijn. Daarna snij je met een goed schoon en scherp mesje de stekjes van de moederplant af en zet ze met wortel en al in een nieuwe pot. Gebruik hiervoor 2 delen potgrond en 1 deel zand als basis met in de eerste maand een beetje plantenvoeding erin.  Na ongeveer 1 jaar zal de plant klaar zijn om tot bloei te komen. Maar hoe werkt dat? In de natuur vangt de Bromelia met zijn kelk vallende blaadjes van bomen, vogelpoep en vallende bessen op. Door het verrotten hiervan komt het stofje Ethyleen vrij waardoor de Bromelia tot bloei kan komen. Hoe kunnen we dit thuis het makkelijkste voor elkaar krijgen?

Om dit na te kunnen bootsen kun je een kwart stukje appel in de kelk leggen en de plant met appel en al afdekken met een plastic zak. Na 3 weken kun je de zak en restanten van de appel weer verwijderen en zal de Bromelia tot bloei komen. Nu kun je weer 3 tot 6 maanden genieten van jouw eigen gekweekte Bromelia’s!

Voor klanten die dit allemaal teveel gedoe vinden; deze leuke veelzijdige plant is bij onze groothandel natuurlijk ook jaarrond verkrijgbaar!

Roobos

Tot zover de Bromelia. Wil je meer weten over de Bromelia of beste kwaliteit bloemen en planten in het algemeen? Of ben je op zoek naar de beste groothandel voor bloemen en planten? We zijn MPS-gecertificeerd  en hebben wij het Qflor kwaliteitsmerk  in onze selectie, zodat u kunt vertrouwen op de hoogste kwaliteit. Altijd 100% dagvers en met de keuze uit 15.000 producten. Heeft u vragen of wilt u zich inschrijven als nieuwe klant? Bel ons op telefoonnummer +31 174 725 380, stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of registreer nu.

Hippe kamerplanten

Hippe kamerplanten | de top 10 van 2022

 

Hippe kamerplanten in uw winkel om het jaar goed te beginnen? Fris groen of een kleurrijke energie boost, het kan beide! Kijk hier naar de meest hippe kamerplanten en ga goed van start!

Kamerplanten zijn trendy

Ga je voor fris groen, een bondbladerige kamerplant of ga je voor een luchtzuiverende hippe kamerplant? Wat je ook in de winkel zet, de kamerplant wordt steeds belangrijker voor de consument. Onze huizen worden door de komst van Corona heel anders gebruikt dan voorheen. Naast het wonen zien we steeds meer een verschuiving van het gebruik van de woning. We werken vaker thuis, sporten vaker thuis en zijn ons hierdoor meer bewust van de uitstraling die onze huiskamers hebben. Vaker thuis betekend ook dat het gezellig aankleden van de woning steeds belangrijker geworden is. De kamerplant speelt hierbij een prominente rol en is hierdoor erg in trek. De hippe kamerplant zal een steeds belangrijkere rol gaan spelen binnen het aanbod van uw winkelassortiment!

Trends in hippe kamerplanten

Hippe kamerplanten, welke trends zijn er voor het voorjaar? Net als afgelopen jaren zijn groene en bondbladerige kamerplanten nog steeds erg in trek. Planten met een bijzondere tekening op het blad of met een bijzondere bladvorm blijven onverminderd populair, ook bij de jeugd! Steeds jongere consumenten vragen naar hippe groene kamerplanten in diverse maten.

De frisse kleurrijke Orchidee en Anthurium mogen echter niet ontbreken! De vrolijke frisse kleuren steken mooi af tussen het groen in de huiskamer waardoor de gezellige vrolijke sfeer ontstaat die we met z’n allen zo prettig vinden in de nog donkere eerste maand van het jaar!

De belangrijkste hippe kamerplanten van dit moment

Vele soorten hippe kamerplanten en vele meningen. Dit maakt het lastig om tot een harde top 10 van hippe kamerplanten te komen. Wat vast staat is dat onderstaande planten momenteel veel aandacht krijgen bij de trendwatchers, interieurontwerpers en influencers via de digitale kanalen. Deze aandacht zorgt ervoor dat ze volop in de aandacht komen van de consument en daarom spreken we van hippe kamerplanten.

Onze top 10 van hippe kamerplanten ziet er als volgt uit:

 • Strelitzia Nicolai
 • Ficus Elastica Tineke
 • Anthurium
 • Alocasia Polly
 • Philondendron Birkin
 • Aspidistra Elatior
 • Monstera Deliciosa
 • Orchidee
 • Ananasplant
 • Pannekoekplant

Strelitzia Nicolai

Deze hippe kamerplant, ook wel Paradijsvogelbloem genoemd, staat symbool voor vrijheid en onsterfelijkheid. Zoekt uw klant een makkelijke plant in onderhoud? Dan is dit zeker een goede kandidaat! Geef hem wel een mooie zonnige plek, dan kan deze plant ieder jaar weer bloeien. Geef de plant wel na de bloei even een rustperiode van 8 tot 12 weken op een wat koelere plek op slaapkamer of keuken. Dan zal de plant weer een nieuwe bloem aan gaan maken!

Ficus Elastica Tineke

Deze hippe kamerplant komt in verschillende bladkleuren en vormen voor en houdt van een redelijk hoge luchtvochtigheid. Af en toe sproeien vindt de plant fijn maar ook een standplaats in de badkamer kan deze plant erg waarderen. Deze plant beschikt naast de goede looks ook over prima luchtzuiverende eigenschappen.

Anthurium

Deze hippe kamerplant staat, gezien haar uiterlijk en herkomst, symbool voor exotische schoonheid. Er zijn verschillende bloemkleuren beschikbaar waarbij bijvoorbeeld de zachte pasteltinten of het gevlekte schutblad deze plant een bijzondere uitstraling geven.

Alocasia Polly

De prachtige puntige bladeren met witte nerven geven deze hippe plant een bijzonder fraaie uitstraling. Ook deze kamerplant staat bekend om haar uitstekende luchtzuiverende eigenschappen. Deze plant heeft wel wat aandacht nodig. Zoekt uw klant een plant die makkelijk is in onderhoud dan is dit geen aanrader. Heeft uw klant echter groene vingers dan is dit een prima kandidaat.

Philodendron Birkin

Deze prachtige plant dankt haar hippe uitstraling aan het prachtig getekende blad met fris groene kleuren. Deze klimplant kan wel een steuntje gebruiken door middel van steunmateriaal om de hoogte in te kunnen groeien. Ook deze plant houdt van een hoge luchtvochtigheid waardoor hij ook prima tot zijn recht komt in de badkamer. Regelmatig afspoelen of sproeien kan deze mooie plant dan ook erg waarderen! De plant houdt van een lichte plek maar niet van de volle zon.

Aspidistra Elatior

Is uw klant niet zo handig met het verzorgen van planten? Dan is deze hippe kamerplant de juiste keuze! Bijna onverwoestbaar mits je hem niet teveel te drinken geeft! Deze kamerplant overleeft het in ieder huis en is een echte “easy care” plant. Wel houdt hij van een hoge luchtvochtigheid dus af en toe sproeien vindt hij fijn, evenals een beetje daglicht natuurlijk.

Monstera Deliciosa

De Monstera Deliciosa is de meest populaire en hippe kamerplant van dit moment. De grote glanzende groene bladeren met gaten erin zijn kenmerkend voor deze mooie plant. Deze klimplant kan wel een steuntje gebruiken door middel van steunmateriaal om tot grotere hoogte te komen. Net als bij de meeste kamerplanten is het beter de plant af en toe kleine hoeveelheden water te geven in plaats van één keer per week een grote slok.

Orchidee

De Orchidee is de meest bekende sierplant in Europa. Dankzij de rijke kleurendiversiteit en eigenzinnige uitstraling is deze plant passend in vrijwel ieder interieur. De vele soorten maken deze plant zeer veelzijdig toepasbaar en daarmee is deze kamerplant erg geliefd bij jong en oud. De diverse soorten hebben allen hun eigen betekenis maar deze hippe kamerplant staat in het algemeen symbool voor schoonheid, luxe, kracht en vruchtbaarheid en dat maakt het ook nog eens een prima cadeau bij meerdere gelegenheden!

Ananasplant

Binnen de Bromelia soorten vinden we veel kleurrijke varianten. De ananasplant is echter van deze soorten de meest hippe kamerplant variant op dit moment. In tegenstelling tot de meeste kamerplanten geeft de ananasplant juist in de nacht het meeste zuurstof af. De steel bevat het enzym Bromelaïne wat erom bekend staat om ontstekingsremmend te zijn. Ook werkt het bij het verwijden van de luchtweg waardoor het snurken tegen gaat. De ideale partner voor in de slaapkamer dus! Maar let er wel op da de temperatuur niet onder de 15 graden zakt. De ananasplant krijgt graag voldoende licht maar staat niet graag in de volle zon en houdt ervan af en toe beneveld te worden.

Pannekoekplant

Tot slot de Pilea Peperomioides, oftewel; de Pannekoekplant. Deze hippe kamerplant heeft kenmerkende ronde bladeren waardoor hij ook wel “Chinese Centenplant” genoemd wordt. Hij is makkelijk in de omgang en licht luchtzuiverend. In onze shop is dit leuke hippe plantje verkrijgbaar van Kokodama in een hangpot van coconutfiber. Een warme uitstraling met een duurzaam karakter!

hippekamerplant2

De hippe kamerplanten presenteren  

Een goede winkelpresentatie van de kamerplanten doet wonderen! Erg belangrijk dus om eens goed bij stil te staan. Het presenteren kun je op verschillende manieren doen, passend bij jouw uitstraling van de winkel. Vaak worden de planten per soort gewoon neergezet bij elkaar en hier is winst te behalen in uitstraling maar zeker ook in de omzet! Presenteer de kamerplanten bijvoorbeeld eens in stijlgroepen. Door het gebruiken van verschillende plant-pot combinaties afgewisseld met trendy woonaccessoires op of tussen de plantentafels op een verhoging maakt al een groot verschil.

Potten los in de kast gaan pas tot de verbeelding spreken als de consument ze ziet in combinatie met een hippe kamerplant!  

Naast diverse trendy woonaccessoires vindt u in onze shop ook een ruim assortiment van bloempotten in zachte pasteltinten voor het voorjaar. Of zoekt u juist iets met een wat moderne uitstraling? Ook in deze stijlgroep vindt u mooie trendy producten in de shop onder het kopje accessoires.

Ook vindt u onder het kopje “Compo arrangementen” bij planten, kant en klare trendy arrangementen van OK-plant. Een blikvanger in iedere winkel!

hippekamerplant3

Op zoek naar de beste groothandel voor bloemen en planten? We zijn MPS-gecertificeerd  en hebben wij het Qflor kwaliteitsmerk  in onze selectie, zodat u kunt vertrouwen op de hoogste kwaliteit. Altijd 100% dagvers en met de keuze uit 15.000 producten. Heeft u vragen of wilt u zich inschrijven als nieuwe klant? Bel ons op telefoonnummer +31 174 725 380, stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of registreer nu.