Behoud van snijbloemen met glycerine: zo werkt het

Behoud van snijbloemen met glycerine: zo werkt het

Behoud van snijbloemen met glycerine: zo werkt het

Benieuwd naar het behoud van snijbloemen met glycerine? Het is eigenlijk een methode om bloemen te conserveren, om ze langere tijd goed te kunnen bewaren. Het zorgt ook in de herfst- en wintermaanden voor sierlijke herinneringen aan de zomerbloeiers, bijvoorbeeld om er mooie decoratie mee aan te brengen.

Het is een manier voor het behoud van snijbloemen zonder water, als u daar langere tijd gebruik van wilt maken.

Let op: door het behoud van snijbloemen met glycerine kan het zijn dat de kleuren een beetje zullen vervagen. Cake-verkleuring met glycerine en voedselkleuren kan daarvoor een mooie oplossing zijn.

Glycerine voor behoud van snijbloemen

Gebruik maken van glycerine voor het behoud van snijbloemen? Het is belangrijk om de bloemstelen goed schuin af te snijden en die vervolgens plat te slaan met een hamer(tje). Gebruik daarbij niet te veel kracht, maar zorg wel voor platte stelen onderaan de bloemen.

We leggen u graag meer uit over het behoud van snijbloemen, zowel met glycerine als de andere oplossingen die daarvoor beschikbaar zijn. U kunt bijvoorbeeld ook goed gebruik maken van azijn, om de snijbloemen net als met glycerine zo lang mogelijk te behouden.

De mooiste snijbloemen van het seizoen bestellen?

We zijn MPS-gecertificeerd en hebben wij het Qflor kwaliteitsmerk in onze selectie, zodat u kunt vertrouwen op de hoogste kwaliteit. Altijd 100% dagvers en met de keuze uit 15.000 producten. Heeft u vragen of wilt u zich inschrijven als nieuwe klant? Bel ons op telefoonnummer +31 174 725 380, stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of gebruik ons online registratieformulier.

Related Articles