Amazone Plants

Amazone Plants

Onze groothandel in bloemen en planten is altijd bezig met het selecteren van alleen de beste kwekers voor onze webshop. Daarom hebben we alleen de meest uitstekende kwekers in ons assortiment. Vandaag willen we u laten kennismaken met Amazone Plants

Amazone Plants is in 2010 opgericht door Fred van Zijl en Lex Scheffers. Ondernemers in hart en nieren die het vooral belangrijk vinden plezier te hebben in wat zij doen.

Hun jarenlange teeltervaring werd gebundeld en samen kozen zij ervoor om Anthuriums te gaan kweken. Hiervoor werd een voormalig chrysanten kwekerij aangekocht en verbouwd.

Het ingenieuze teeltsysteem kon goed toegepast worden in de potplanten. De eerste jaren leverde Amazone Plants Anthuriums in 17 cm pot, inmiddels ook in 9, 12 en 14 cm!

In het moderne bedrijf combineren Fred en Lex hun jarenlange ervaring met een uitgebreid netwerk in de markt.

De kassen van Amazone Plants bevinden zich op een steenworp afstand van de bloemenveiling in Naaldwijk en zijn uitgerust met een mobiel transport-en afleversysteem.

De teeltmethode met teeltgoten in roltafels en het bijbehorende watergeefsysteem is vrij uniek in de sierteelt. De nevelinstallatie zorgt voor een optimaal klimaat in de zomermaanden en dankzij de assimilatiebelichting kunnen ook in de wintermaanden mooie Anthuriums worden geleverd.

Milieuvriendelijkheid is verankerd in de bedrijfsvisie van Amazone Plants.

Zo zorgt het slimme teeltsysteem ervoor dat de omstandigheden gedurende het hele jaar optimaal zijn.

Daarbij wordt biologische bestrijding ingezet, het gietwater 100% ontsmet en hergebruikt en wordt er zo efficiënt mogelijk gebruik gemaakt van energie (gas en elektra).

Amazone Plants is namelijk aangesloten bij het project Aardwarmte Vogelaer, één van de meest duurzame energiebronnen waarbij een enorme CO2-besparing wordt gerealiseerd.

Voor het verwarmen van de kassen wordt grotendeels gebruik gemaakt van duurzame aardwarmte en het gasverbruik is tot een minimum beperkt.

Ook hergebruikt Amazone Plants CO2 die via het OCAP-netwerk vanuit de Rotterdamse industrie wordt verkregen. Deze CO2 wordt als belangrijke voedingsstof voor de planten gebruikt.

Hierdoor groeien de Anthuriums mooier en sneller en wordt er bovendien veel onnodige CO2-uitstoot voorkomen!

Roobos groothandel voor bloemen en planten: de mooiste Anthuriums van Amazone Plants

Amazone Plants brengt het amazone gebied naar de huiskamer.

De producten van Amazone Plants onderscheiden zich door grote bloemen, veelheid aan kleur, stevige bloemstelen, donkergroene, glanzend blad én een uitstekende houdbaarheid.

Anthurium is de ideale kamerplant: erg makkelijk in de verzorging en zij heeft weinig nodig om lang mooi te blijven. Toch kun je een aantal dingen doen om de plant zo lang mogelijk mooi te houden:

  • WARMTE EN LICHT
    In het Amazonegebied groeit de Anthurium goed in voldoende licht (maar geen felle zon) en staat er altijd lekker warm, met een hoge vochtigheidsgraad. Zo staat zij in uw huiskamer ook het liefst! Als echte warmteliefhebber, houdt de Anthurium van een temperatuur tussen de 20 en 22°C en liever niet onder de 16°C.
  • PLEK
    Houd de Anthurium uit de buurt van tocht en zet haar liever niet te dicht bij een warmtebron, zoals een hete radiator. Omdat de Anthurium het liefst een hoge luchtvochtigheid heeft, is de badkamer ook een uitstekende plek!
  • WATER
    In de winter kun je de Anthurium het beste één keer per week water geven. In de zomerperiode mag dit wat vaker, zo’n twee keer per week. Wil je de plant extra verwennen? Besproei haar dan af en toe met een plantenspuit, dan waant ze zich weer even in de tropen!

Bekijk nu de mooiste Anthuriums van Amazone Plants via hun website. Ook kunt u hier meer informatie over dit fantastische bedrijf vinden: https://amazoneplants.nl/

Op zoek naar de beste groothandel voor bloemen en planten? We zijn MPS-gecertificeerd  en hebben wij het Qflor kwaliteitsmerk  in onze selectie, zodat u kunt vertrouwen op de hoogste kwaliteit. Altijd 100% dagvers en met de keuze uit 15.000 producten. Heeft u vragen of wilt u zich inschrijven als nieuwe klant? Bel ons op telefoonnummer +31 174 725 380, stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of registreer nu.

Related Articles