Hippe kamerplanten

Hippe kamerplanten | de top 10 van 2022

 

Hippe kamerplanten in uw winkel om het jaar goed te beginnen? Fris groen of een kleurrijke energie boost, het kan beide! Kijk hier naar de meest hippe kamerplanten en ga goed van start!

Kamerplanten zijn trendy

Ga je voor fris groen, een bondbladerige kamerplant of ga je voor een luchtzuiverende hippe kamerplant? Wat je ook in de winkel zet, de kamerplant wordt steeds belangrijker voor de consument. Onze huizen worden door de komst van Corona heel anders gebruikt dan voorheen. Naast het wonen zien we steeds meer een verschuiving van het gebruik van de woning. We werken vaker thuis, sporten vaker thuis en zijn ons hierdoor meer bewust van de uitstraling die onze huiskamers hebben. Vaker thuis betekend ook dat het gezellig aankleden van de woning steeds belangrijker geworden is. De kamerplant speelt hierbij een prominente rol en is hierdoor erg in trek. De hippe kamerplant zal een steeds belangrijkere rol gaan spelen binnen het aanbod van uw winkelassortiment!

Trends in hippe kamerplanten

Hippe kamerplanten, welke trends zijn er voor het voorjaar? Net als afgelopen jaren zijn groene en bondbladerige kamerplanten nog steeds erg in trek. Planten met een bijzondere tekening op het blad of met een bijzondere bladvorm blijven onverminderd populair, ook bij de jeugd! Steeds jongere consumenten vragen naar hippe groene kamerplanten in diverse maten.

De frisse kleurrijke Orchidee en Anthurium mogen echter niet ontbreken! De vrolijke frisse kleuren steken mooi af tussen het groen in de huiskamer waardoor de gezellige vrolijke sfeer ontstaat die we met z’n allen zo prettig vinden in de nog donkere eerste maand van het jaar!

De belangrijkste hippe kamerplanten van dit moment

Vele soorten hippe kamerplanten en vele meningen. Dit maakt het lastig om tot een harde top 10 van hippe kamerplanten te komen. Wat vast staat is dat onderstaande planten momenteel veel aandacht krijgen bij de trendwatchers, interieurontwerpers en influencers via de digitale kanalen. Deze aandacht zorgt ervoor dat ze volop in de aandacht komen van de consument en daarom spreken we van hippe kamerplanten.

Onze top 10 van hippe kamerplanten ziet er als volgt uit:

  • Strelitzia Nicolai
  • Ficus Elastica Tineke
  • Anthurium
  • Alocasia Polly
  • Philondendron Birkin
  • Aspidistra Elatior
  • Monstera Deliciosa
  • Orchidee
  • Ananasplant
  • Pannekoekplant

Strelitzia Nicolai

Deze hippe kamerplant, ook wel Paradijsvogelbloem genoemd, staat symbool voor vrijheid en onsterfelijkheid. Zoekt uw klant een makkelijke plant in onderhoud? Dan is dit zeker een goede kandidaat! Geef hem wel een mooie zonnige plek, dan kan deze plant ieder jaar weer bloeien. Geef de plant wel na de bloei even een rustperiode van 8 tot 12 weken op een wat koelere plek op slaapkamer of keuken. Dan zal de plant weer een nieuwe bloem aan gaan maken!

Ficus Elastica Tineke

Deze hippe kamerplant komt in verschillende bladkleuren en vormen voor en houdt van een redelijk hoge luchtvochtigheid. Af en toe sproeien vindt de plant fijn maar ook een standplaats in de badkamer kan deze plant erg waarderen. Deze plant beschikt naast de goede looks ook over prima luchtzuiverende eigenschappen.

Anthurium

Deze hippe kamerplant staat, gezien haar uiterlijk en herkomst, symbool voor exotische schoonheid. Er zijn verschillende bloemkleuren beschikbaar waarbij bijvoorbeeld de zachte pasteltinten of het gevlekte schutblad deze plant een bijzondere uitstraling geven.

Alocasia Polly

De prachtige puntige bladeren met witte nerven geven deze hippe plant een bijzonder fraaie uitstraling. Ook deze kamerplant staat bekend om haar uitstekende luchtzuiverende eigenschappen. Deze plant heeft wel wat aandacht nodig. Zoekt uw klant een plant die makkelijk is in onderhoud dan is dit geen aanrader. Heeft uw klant echter groene vingers dan is dit een prima kandidaat.

Philodendron Birkin

Deze prachtige plant dankt haar hippe uitstraling aan het prachtig getekende blad met fris groene kleuren. Deze klimplant kan wel een steuntje gebruiken door middel van steunmateriaal om de hoogte in te kunnen groeien. Ook deze plant houdt van een hoge luchtvochtigheid waardoor hij ook prima tot zijn recht komt in de badkamer. Regelmatig afspoelen of sproeien kan deze mooie plant dan ook erg waarderen! De plant houdt van een lichte plek maar niet van de volle zon.

Aspidistra Elatior

Is uw klant niet zo handig met het verzorgen van planten? Dan is deze hippe kamerplant de juiste keuze! Bijna onverwoestbaar mits je hem niet teveel te drinken geeft! Deze kamerplant overleeft het in ieder huis en is een echte “easy care” plant. Wel houdt hij van een hoge luchtvochtigheid dus af en toe sproeien vindt hij fijn, evenals een beetje daglicht natuurlijk.

Monstera Deliciosa

De Monstera Deliciosa is de meest populaire en hippe kamerplant van dit moment. De grote glanzende groene bladeren met gaten erin zijn kenmerkend voor deze mooie plant. Deze klimplant kan wel een steuntje gebruiken door middel van steunmateriaal om tot grotere hoogte te komen. Net als bij de meeste kamerplanten is het beter de plant af en toe kleine hoeveelheden water te geven in plaats van één keer per week een grote slok.

Orchidee

De Orchidee is de meest bekende sierplant in Europa. Dankzij de rijke kleurendiversiteit en eigenzinnige uitstraling is deze plant passend in vrijwel ieder interieur. De vele soorten maken deze plant zeer veelzijdig toepasbaar en daarmee is deze kamerplant erg geliefd bij jong en oud. De diverse soorten hebben allen hun eigen betekenis maar deze hippe kamerplant staat in het algemeen symbool voor schoonheid, luxe, kracht en vruchtbaarheid en dat maakt het ook nog eens een prima cadeau bij meerdere gelegenheden!

Ananasplant

Binnen de Bromelia soorten vinden we veel kleurrijke varianten. De ananasplant is echter van deze soorten de meest hippe kamerplant variant op dit moment. In tegenstelling tot de meeste kamerplanten geeft de ananasplant juist in de nacht het meeste zuurstof af. De steel bevat het enzym Bromelaïne wat erom bekend staat om ontstekingsremmend te zijn. Ook werkt het bij het verwijden van de luchtweg waardoor het snurken tegen gaat. De ideale partner voor in de slaapkamer dus! Maar let er wel op da de temperatuur niet onder de 15 graden zakt. De ananasplant krijgt graag voldoende licht maar staat niet graag in de volle zon en houdt ervan af en toe beneveld te worden.

Pannekoekplant

Tot slot de Pilea Peperomioides, oftewel; de Pannekoekplant. Deze hippe kamerplant heeft kenmerkende ronde bladeren waardoor hij ook wel “Chinese Centenplant” genoemd wordt. Hij is makkelijk in de omgang en licht luchtzuiverend. In onze shop is dit leuke hippe plantje verkrijgbaar van Kokodama in een hangpot van coconutfiber. Een warme uitstraling met een duurzaam karakter!

hippekamerplant2

De hippe kamerplanten presenteren  

Een goede winkelpresentatie van de kamerplanten doet wonderen! Erg belangrijk dus om eens goed bij stil te staan. Het presenteren kun je op verschillende manieren doen, passend bij jouw uitstraling van de winkel. Vaak worden de planten per soort gewoon neergezet bij elkaar en hier is winst te behalen in uitstraling maar zeker ook in de omzet! Presenteer de kamerplanten bijvoorbeeld eens in stijlgroepen. Door het gebruiken van verschillende plant-pot combinaties afgewisseld met trendy woonaccessoires op of tussen de plantentafels op een verhoging maakt al een groot verschil.

Potten los in de kast gaan pas tot de verbeelding spreken als de consument ze ziet in combinatie met een hippe kamerplant!  

Naast diverse trendy woonaccessoires vindt u in onze shop ook een ruim assortiment van bloempotten in zachte pasteltinten voor het voorjaar. Of zoekt u juist iets met een wat moderne uitstraling? Ook in deze stijlgroep vindt u mooie trendy producten in de shop onder het kopje accessoires.

Ook vindt u onder het kopje “Compo arrangementen” bij planten, kant en klare trendy arrangementen van OK-plant. Een blikvanger in iedere winkel!

hippekamerplant3

Op zoek naar de beste groothandel voor bloemen en planten? We zijn MPS-gecertificeerd  en hebben wij het Qflor kwaliteitsmerk  in onze selectie, zodat u kunt vertrouwen op de hoogste kwaliteit. Altijd 100% dagvers en met de keuze uit 15.000 producten. Heeft u vragen of wilt u zich inschrijven als nieuwe klant? Bel ons op telefoonnummer +31 174 725 380, stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of registreer nu.

Related Articles