Dekker Chrysanten

Dekker Chrysanten

Dekker Chrysanten | Color your world

De wereld van de sierteelt inspireert onverminderd. Zeker voor een veredelaar en vermeerderaar als Dekker Chrysanten. In ruim een halve eeuw tijd hebben zij die inspiratie omgezet in nieuwe variëteiten, nieuwe bloemvormen, nieuwe kleuren. Daarmee behoren zij wereldwijd tot de spelers die de toekomst van de chrysantensector bepalen. 

Voor het familiebedrijf dat Dekker nog altijd is, is innovatie altijd hun drijfveer geweest. Op tal van fronten hebben zij laten zien dat vernieuwing in de chrysantensector een continuproces is. En niet alleen maar in de veredeling en vermeerdering, óók met belangrijke marktintroducties als met de Santinitypen, de Madibatypen of een ‘klassieker’ als de Kennedy troschrysant.

Ook in teelttechniek hebben zij grote, baanbrekende stappen gezet. Op het gebied van energie, water en voeding verleggen ze grenzen. Met procesautomatisering slaan ze nieuwe wegen in. Denken in nieuwe mogelijkheden is wat Dekker tot Dekker maakt.

Met 1200 medewerkers hebben zij ook de slagkracht om een rol van betekenis te spelen. Daarmee bestrijken zij het gehele traject van nieuwe kruising tot verkoopgereed product. Zij onderzoeken, veredelen, vermeerderen, handelen, telen en vermarkten. Ze hebben een eigen laboratorium, testlocaties, vermeerderings- en veredelingsbedrijven.

Met vestigingen in Nederland, Tanzania, Colombia en Zuid-Afrika zijn zij in staat om in te spelen op de wensen van telers wereldwijd. Vooral van telers die onderkennen dat de toekomst van de sierteelt ligt in innovatie. Die vernieuwing geven ze graag kleur. De kleur van ‘Colour your world’.

Dekker Chrysanten is de inspirerende leverancier voor baanbrekende rassen.

Ze veredelen heel gericht, zoekend naar onderscheidende vormen, vernieuwende kleuren en gunstige teelteigenschappen. Daarvoor volgen zeook de trends in consumentengedrag en voorkeuren voor kleur en vorm. De lat ligt hoog: van de vele duizenden zaailingen per jaar voldoen slechts enkele aan de strenge selectie-eisen die voor een marktintroductie gelden. Daarnaast investeren zij in zowel fundamenteel als praktisch onderzoek op zowel veredelings- als teelttechnisch vlak

Dekker Chrysanten| Madiba

Dekker Chrysanten is de trotse kweker en telers van Madiba: kleinbloemige Santini’s die uitblinken in kleur, aantal bloemetjes en houdbaarheid. Ze geven daarmee extra waarde en volume aan boeketten en arrangementen. Echte Flower Power bloemen dus! Met hun merk Madiba dragen zij graag bij aan een kleurrijk leven door onze ketenpartners te verbinden.

Hun uitgangsmateriaal wordt met passie geteeld aan de voet van de Kilimanjaro in Tanzania. Daar leggen ruim 900 medewerkers van Dekker Chrysanten dagelijks de basis voor de topkwaliteit van Madiba. Hun merknaam Madiba is vernoemd naar de koosnaam voor Nelson Mandela, ook een kleurrijke verbinder en als eerbetoon aan hem steunen zij diverse sociale projecten in Tanzania. 

Afrika staat voor kleurrijke gewaden, vrolijkheid en uitbundigheid. Precies de eigenschappen die passen bij hun mini-chrysanten met Afrikaanse roots. De variatie van kleuren en vormen van Madiba zijn wereldwijd voor bloemisten en arrangeurs een inspiratie voor onuitputtelijke mogelijkheden voor boeketten en arrangementen. Naast de enkelbloemige Madiba Daisy in 9 kleuren, zijn er nu ook Madiba Pompons in 4 kleuren en de unieke Madiba Spider variant.

Madiba Anemoon

Met zijn diep zwarte hart en helder gele bloemlintjes is onze eerste anemoon-vormige Madiba een opvallende verschijning! Dankzij de unieke bloemvorm fungeert deze nieuwe Madiba lijn als kleurrijke verbinder, bruikbaar in vrijwel ieder boeket en bloemwerk!

Madiba Deco

Nieuw in het assortiment is de decoratieve Madiba. De decoratieve kleine bloemen zijn een krachtige en kleurrijke verbinder in elk boeket. En met dezelfde sterke eigenschappen als de daisy, spider en pompon maken de met de deco het Madiba segment compleet. 

Madiba Daisy

De enkelbloemige Daisy is de klassieker in ons Madiba assortiment. Sinds de introductie is het aanbod uitgebreid tot maar liefst 8 kleuren. Met Afrikaanse stedennamen als herkenning en eerbetoon aan de roots van het merk. Madiba Daisy is beroemd om het indrukwekkende grote volume en lange leven in een boeket.

Madiba Pompon

De naam zegt het al: de pompon heeft kleine gekleurde pompoentjes, die met minimaal 30 bloemetjes aan een steel zorgen voor de kleurrijke en bijzondere vulling van menig boeket of arrangement. Verkrijgbaar in 4 mooie kleuren en als mix. De reacties van groothandels, retailers en bloemisten uit de hele wereld zijn heel positief.

Madiba Spider

De nieuwste Madiba type is de Spider, met unieke decoratieve ‘spinvormige’ bloemetjes. Nu nog verkrijgbaar in wit, maar uitbreiding met andere kleuren zal niet lang meer duren. Ook de Madiba Spider is een kleurrijk verbinder met een vaasleven voor de consument van meer dan twee weken na aankoop.

Wilt u meer informatie over Dekker Chrysanten ? Kijkt u dan nu op hun website voor meer informatie over deze fantastische kweker : Dekker Chrysanten - Colour your world

Ben je op zoek naar de beste groothandel voor bloemen en planten? We zijn MPS-gecertificeerd  en hebben wij het Qflor kwaliteitsmerk  in onze selectie, zodat u kunt vertrouwen op de hoogste kwaliteit. Altijd 100% dagvers en met de keuze uit 15.000 producten. Heeft u vragen of wilt u zich inschrijven als nieuwe klant? Bel ons op telefoonnummer +31 174 725 380, stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of registreer nu.

Related Articles